Ο καρδιολόγος Σπύρος Παπαμεντζελόπουλος είναι συμβεβλημένος με το ΥΠΕΘΑ, πιστοποιημένος για συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ και βρίσκεται στη Νίκαια. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και έλαβε πτυχίο Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002, με βαθμό Λίαν Καλώς. Ακολούθως, διετέλεσε Διοικητής Υγειονομικών Τμημάτων σε διάφορες μονάδες του Ελληνικού Στρατού τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό (Αφγανιστάν). Ειδικεύθηκε αρχικά στο 401 ΓΣΝΑ στην Παθολογία για 2 χρόνια -από τα οποία 9 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας- και ακολούθως στην Καρδιολογία για 4 χρόνια, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Εκεί συμμετείχε στη διαχείριση πλείστων και πολύπλοκων καρδιολογικών περιστατικών, ενώ επίσης διενήργησε εκατοντάδες διαγνωστικές (δοκιμασίες κόπωσης, υπερηχοκαρδιογραφήματα, HOLTER κ.λπ.) και επεμβατικές πράξεις (στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές, καρδιακούς καθετηριασμούς, διαφλέβια βηματοδότηση). Επίσης, συμμετείχε σε διεθνείς μελέτες νέων τεχνικών διαδερμικής αντιμετώπισης παθήσεων των καρδιακών βαλβίδων (TAVI), καθώς και στην παρακολούθηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, (με συσκευές υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας LVAD) και με μεταμόσχευση καρδιάς. Είναι κάτοχος ιατρικών πιστοποιήσεων για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών BLS-AED, ALS και ATLS και έχει επιτύχει στις εξετάσεις της Πανευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας – Accreditation in Adult Transthoracic Echocardiography.

Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2012, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2012 έως το 2014, διετέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Έκτοτε είναι επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.